Džanan Musa ima poseban motiv protiv Barcelone: "Borimo se za njega"

Poruka povrijeđenom Argentincu

Džanan Musa ima poseban motiv protiv Barcelone: "Borimo se za njega"

E. Škorić

Košarkaš Real Madrida Gabriel Deck neće nastupiti s ekipom na Final Fouru u Kaunasu nakon što se povrijedio u četvrtoj utakmici četvrtfinalne serije protiv Partizana.

Deck je nakon duela s Zachom LaDayjem zadobio povredu zbog koje pauzira dva mjeseca i propušta azvršni turnir Eurolige.

Ostao je u Madridu odakle će pratiti mečeve Reala, a njegovi saigrači Džanan Musa i Adam Hanga poslali su mu poruku ohrabrenja.

"S njim smo, borit ćemo se za njega. Jako je ružna stvar koja mu se dogodila, ali mi mu čuvamo leđa", izjavio je Musa.

Hanga se, s druge strane, osvrnuo na problematiku povreda tokom cijele sezone kako u Euroligi tako i u španskoj Ligi Endesa (ACB).

"Očito je on jedan od igrača koji nam je jako bitan. Gabi je igrač koji uvijek daje dodatnu energiju na terenu, ali ovo je košarka, navikli smo cijelu sezonu igrati bez nekih ključnih igrača, “ rekao je Hanga.

Oglasi

"Imamo momčad od 15-16 igrača. Anthony Randolph je, primjerice, bio povrijeđen cijelu sezonu i vratio se tek za playoff seriju, tako da smo navikli. Sada je samo jedna utakmica, svi moraju biti spremni kako bismo došli do pobjede", dodao je Hanga.

Real u petak od 20 sati igra protiv Barcelone prvi meč polufinala, a u drugom se sastaju Olympiakos i Monaco. Duel grčkog i francuskog tima na programu je ranije, od 17 sati.

Duel Reala i Barce smatra se finalom prije finala i zaista bi moglo biti puno uzbuđenja u ovom meču, a Musa se nada da će on i saigrači na kraju zaigrati veliko finale i pokušati da dođu do trofeja evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Musa je prije nekoliko dana izabran u idealnu petorku Eurolige. Pored njega tu su njegov saigrač Walter Tavares, zatim Mathias Lessort iz Partizana, Aleksandar Vezenkov iz Olympiacosa i Lorenzo Brown, košarkaš Maccabija.

Musa je prvi strijelac Real Madrida u ovom takmičenju s 15,2 poena u prosjeku po utakmici. Zanimljivo, jedini je koji je igrao na svakoj utakmici Real Madrida u Euroligi ove sezone.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi