Džanan Musa odveo Real Madrid u finale Eurolige!
FOTO: EPA

Odigrao sjajnu utakmicu

Džanan Musa odveo Real Madrid u finale Eurolige!

Esmer Oštraković

Košarkaši Real Madrida opravdali su ulogu favorita, te su ostvarili pobjedu protiv Olympiakosa i plasirali su se u finale Eurolige. Konačan rezultat bio je 87:76.

Iako se nakon prvog poluvremena, posebno nakon prve četvrtine, činilo da će Real Madrid imati lagan posao Olympiakos je zaigrao dosta bolje u drugom dijelu susreta.

Prva četvrtina protekla je u fenomenalnoj igri Real Madrida i u napadu i u odbrani, a to najbolje pokazuje rezultat nakon prve dionice igre. Na semaforu je bilo 28:10 u korist tima iz Madrida.

Drugu četvrtinu su igrači Real Madrida nastavili u sjajnom ritmu kada je riječ u napadu, ali nisu igrali onako dobru odbranu kao što je to bio slučaj u prvoj četvrtini.

Ipak, na odmor su otišli sa jako dobrim vodstvom, a rezultat je na pauzi bio 56:37 i činilo se da je već tada pitanje pobjednika riješeno.

Oglasi

Ekipa iz Grčke odigrala je jako dobru treću četvrtinu. Limitirali su Real Madrid na svega 15 poena, te su odigrali jako dobru u napadu, te su unijeli neizvjesnost u utakmicu.

I u posljednjoj četvrtini bilo je dosta gusto. Pet minuta prije kraja rezultat je na semaforu bio 76:67, te se ekipa Olympiakosa itekako držala u igri za prolaz u finale.

Nakon toga su igrači Real Madrida zaigrali dosta bolje, prije svega u napadu, a zatim i u odbrani, te su do kraja utakmice održavali prednost i na kraju su slavili pobjedu.

Najbolji u redovima Real Madrida bio je Džanan Musa koji je svoju ekipu praktično odveo u finale Eurolige. Musa je ubacio 20 poena, te je dodao tri skoka i dvije asistencije na večerašnjoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Drugi najefikasniji igrač Real Madrida nakon Muse bio je Hezonja sa 12 ubačenih poena, a dodao je i šest skokova.

Kod Olympiakosa najbolji su bili Peters sa 20 poena, osam skokova i jednom asistencijom, te Mckissic sa 17 poena, četiri skoka i također jednom asistencijom.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Još jedno finale, treće zaredom, u nedelju po 12. titulu prvaka Evrope.
1 0
NodzeRM
Bosanski Kralj!. Bravo DžM
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi