Real Madrid ponizio Murciju, Džanan Musa blistao u samo 14 minuta provedenih na parketu

Nova dobra partija bh. koškarkaša

Real Madrid ponizio Murciju, Džanan Musa blistao u samo 14 minuta provedenih na parketu

E. Škorić

Košarkaši madridskog Reala razbili su Murcijuu 8. kolu ACB lige. 'Razbili' je možda i preblaga riječ kada se uzme u obzir da je kraljevski tim slavio sa skoro 40 razlike. Bilo je 93:57 na kraju.

Real Madrid je u sedam kola upisao pet pobjeda uz dva poraza, ali je u osmom došao do šeste pobjede i primakao se lideru tabele Tenerifima, koji imaju samo jedan poraz u dosadašnjem dijelu sezone.

Madriđani su svog rivala, ekipu Murcije, koja se bori za plasman u play-off, isuviše ozbiljno shvatili. Od početka je Real igrao svoju najbolju igru, a nakon prve četvrtine vodio je 27:9.

Do poluvremena je Real uspio da dođe na +30, a u finišu prvog dijela bilo je i +34 za Kraljeve. Ipak, na semaforu je za vrijeme velike pauze pisalo 52:22.

Malo se Murcia uspjela vratiti u trećoj dionici, gdje je uspjela da se nosi sa favorizovanim domaćinom, a onda u zadnjoj četvrtini, odnosno na početku iste, Real pravi seriju i odlazi na +39.

Naravno, to je bila prilika da trener da priliku igračima koji manje igraju, a da odmori neke svoje ključne košarkaše.

Upravo zbog toga je sjajni reprezentativac BiH Džanan Musa ostao na "samo" 14 poena, pošto je na parketu proveo tek 14 minuta. Imao je i pet skokova te dvije asistencije. Efikasniji od njega u Realu bio je jedino Poirier sa 19 poena. Abalde je ubacio 12, Tavares i Cornelie po 10.

U redovima razbijenih gostiju prednjačili su Anderson i Diop sa po devet poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa je odigrao još jedan sjajan meč, šteta što nije više vremena proveo na parketu. Bivši MVP ACB lige trenutno je u španskom prvenstvu na prosjeku od 22 poena po meču.

S današnjih 14. trenutno je na ukupno 144 poena. Rekord su mu 33 poena sa meča u dresu Breogana 19. decembra prošle godine, a u tom duelu je upravo ima i rekordnih 10 skokova.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi