Džanan Musa solidan u porazu Brooklyn Netsa od Dallas Mavericksa

Ljetna liga u Las Vegasu

Džanan Musa solidan u porazu Brooklyn Netsa od Dallas Mavericksa

Endin Čaušević

Najbolji mladi bh. košarkaš Džanan Musa nalazi se u Las Vegasu gdje sa svojim Brooklyn Netsima igra Ljetnu ligu.

Mladi košarkaši koji žele da jednog dana dođu do NBA imaju šansu da se dokažu tokom Ljetne lige, a za pojedine košarkaše to je stepenica da steknu potrebnu formu pred početak nove NBA sezone.

Musa je u NBA ligi debitovao prošle sezone kada je odigrao nekoliko mečeva, a većinu sezone igrao je za Long Island Netse. Bh. košarkaš je odlučio igrati Ljetnu ligu kako bi bio u punom pogonu do početka nove sezone.

Netsi su sinoć igrali protiv Dallas Mavericksa i poraženi sau sa 96:92. Musa je na parketu proveo nešto više od 25 minuta i uspio je da upiše 12 poena, četiri skoka i tri asistencije.

U ekipi netsa najefikasniji bio je Jarrett Allen sa 19 poena, a Rodions Kurucs je dodao 14. Ovi košarkaši su prošle sezone imali zapaženu minutažu u Netsima u NBA ligi, ali svejedno su došli igrati Ljetnu ligu.

Što se tiče Mavericksa najefikasniji na sinoćnjem meču bio je Antonius Cleveland sa 22 poena, dok je Cameron Payne dodao 18 poena.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Dajte punu statistiku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi