Džemić: Igokei smo ponudili pet termina, a oni su to glatko odbili

Trener Spars Realwaya o neodigravanju utakmice

Džemić: Igokei smo ponudili pet termina, a oni su to glatko odbili

A. Čaušević

Dosta bure u bh. sportskoj javnosti izazvalo je neodigravanje utakmice košarkaškog prvenstva BiH između Igokee i Spars Realwaya. 

Trener KK Spars Realway Nedim Džemić je na press konferenciji pred utakmicu ABA 2 lige protiv Splita kazao kako je cilj sarajevskog kluba da se sve okonča što je prije moguće.

"Nama je trenutno najpotrebniji mir i utakmica protiv Splita nam je najvažnija. Učinili smo sve napore, Igokei smo ponudili sve moguće opcije i termine odigravanja utakmica čak i one koji nam ne idu na ruku da idemo direktno iz Nikšića u Aleksandrovac, htjeli smo da igramo i tri dana prije utakmice sa Splitom, ali kada smo im ponudili da igramo u februaru vidjeli smo da im namjere nisu baš sportske, ni na to nisu pristali.

"Ima tu dugova između Leotara i Igokee, taj meč je odgođen za jedan mjesec, mi ćemo igrati kako KS BiH odredi, oni su ciljali samo na jedna termin, a to je bukvalno na 48 sati manje od utakmice sa Splitom, što je van svakog fair playa. Sve moje kolege su izašle u susret Igokei jer nam je stalo da oni ostanu u ABA ligi kao jedini bh. predstavnik", dodao je Džemić.

"Ranije smo ove sezone izašli u susret Igokei kad je njima odgovarao. U KSBiH su konačno pokazali otpor i nadam se da će gospodin Teletović i sekretar Čolan sigurno neće dozvoliti ovakav način testiranja. Ispoštovat ćemo sve odredbe koje donese KSBiH."

"Propozicije su jasne, Liga 12 se igra vikendom, subotom od 16 nedjeljom do 20 sati, ako domaćin ne može da zakaže onda se dva kluba moraju dogovoriti. Spars Realway je sve svoje utakmice odigrao u terminu subota, nedjelja i niko nas nije pitao. Došli smo u situaciju da se dogovorimo s Igokeom, ali se to nije desilo, naveli smo čak pet termina kojima se prilagođavamo, a oni su to glatko odbili".

Prokomentarisao je Džemić i sinoćnja dešavanja iz dvorane u Aleksandrovcu kada su sudije i igrači izašli na parket.

"Neko će sigurno zato snositi sankcije i nadam se ozbiljnim sankcijama, ako se svih ovih godina izlazio u susret to je Igokea, sigurno će biti sanckija, uradili su ono što bi se zadnje trebalo uraditi. Nije im to trebalo. Danas je sastanak UO KSBiH i nadam se da će se liga nastaviti, zainteresovani smo za nastavak lige i nikom ne treba da se liga prekida", poručio je Džemić.

Nakon dvije uzastopne pobjede u ABA ligi 2 Sparse sutra čeka važan meč protiv Splita.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Atmosfera je neupredivo bolja u odnosu na promjene u stručnom štabu, pobijedili smo Borac legitimnog kandidata za ulazak u ABA ligu, zatim smo savladali Sutjesku u Nikšiću koja je klasična domaćinska ekipa. Poslali smo poruku da smo ekipa koja puno bolje, našli smo dobitnu kombinaciju, s tom filozofijom ulazimo i u utakmicu sa Splitom, znamo gdje smo, ali bitna je razlika kada smo bili zakovani za dno. Nadam se da ćemo protiv Splita pozitivno završiti ovaj jedan ciklus", kazao je Džemić.

Sutrašnja utakmica u dvorani na Grbavici počinje u 18 sati.

Top Komentari

Alpasinacxx
Samo jako protiv Splita, podigao si Džemiću ekipu, svaka ti čast. Samo naprijed.
3 0
hygg33
Samo naprijed ekipaa! Napokon je tu neko ko malo prica a puno radi, to se i vidi... idemooo!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi