Edin Atić odigrao utakmicu sezone protiv Cedevite
Odavno bh. košarkaš nije bio ovako raspoložen za igru i večeras je pokazao zašto je prije nekoliko godina važio za jednog od najboljih mladih igrača Evrope

Konačno je proradio

Edin Atić odigrao utakmicu sezone protiv Cedevite

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić odigrao je najbolju utakmicu sezone u dresu Mega Bemaxa.

Košarkaš srbijanskog tima večeras je odigrao zaista sjajnu utakmicu, sovjim poenima je vratio Megu u utakmicu, ali na kraju ipak nisu uspjeli da preokrenu meč i Cedevita je slavila nakon produžetka 101:107.

Cedevita je kontrolisala rezultat tokom svih 40 minuta. Imali su i 20 poena prednosti, ali su dopustili Megi da se na krilima bh. košarkaš vrati u meč i da dođu na samo dva poena zaostatka.

Činilo se i tokom posljednje dionice da je meč završen. Imala je Cedevita 12 poena prednosti, ali sve su prokockali. Mokoka je pogodio dva bacanja za 90:90, a zatim Cobbs promašuje šut za pobjedu i ušlo se u produžetak.

Tamo se ipak bolje snalazi ekipa Cedevite. Uspjeli su da završe posao u ovom meču zahvaljujući Jacobu Pullenu i da dođu do trijumfa, ukupno 10. u sezoni.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Edin Atić je večeras bio najbolji kod Mege. Dugo je bio bez promašaja iz igre, a na kraju je ipak promašio neke šuteve i završio je meč sa double-double učinkom od 20 poena i 11 skokova uz četiri asistencije, te indeksom korisnosti od 33.

Jacob Pullen je sa druge strane ubacio 31 poen, Filip Krušlin je ubacio 22, a odličan je bio i Andrija Stipanović sa 13 poena, devet skokova i pet asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi