Ramljak utakmicom sezone odveo Cedevitu do pobjede nad Zadrom
Cedevita je trenutno drugi tim ABA lige iza nedodriljive Crvene zvezde koja izgleda nepobjedivo (Foto: ABA)

ABA liga

Ramljak utakmicom sezone odveo Cedevitu do pobjede nad Zadrom

M. Šljivak

Cedevita je 2018. godinu završila pobjedom u derbiju protiv Zadra 83:72 u 13. kolu ABA lige.

Domaći su odlično ušli u meč. Dominirali su na otvaranju, a nakon serije od 15:0 došli su i do plus 15 (22:7), da bi nakon prve dionice bilo 12 poena prednosti u korist Cedevite, 28:16.

Zadar se potpuno vratio u drugoj dionici. Uspjeli su da i oni naprave seriju od 12:0 i da izjednače rezultat na 28:28.

Ipak, do kraja prvog poluvremena Cedevita je ponovo bolja, ali se na odmor otišlo sa samo plus dva u korist domaće ekipe, 45:43.

Zadrani su uspjeli i da odu na plus četiri tokom trećeg perioda, ali to je bilo sve od njih u ovom meču. Do kraja ovog dijela meča Cedevita je otišla na plus sedam, 64:57, da bi na kraju ipak lagano došli do trijumfa.

Briljirao je Ivan Ramljak. Odigrao je ovaj Hercegovac utakmicu sezone i meč je završio sa 26 ubačenih poena i šest skokova. Andrija Stipanović je imao učinak od osam poena i šest skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Zadrana najefikasniji igrač je bio Luka Božić sa 17 poena, 11 skokova i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi