Edin Atić odveo Mega Bemax do pobjede
Edin Atić je ove sezone na prosjeku od 6.5 poena, ali u posljednje vrijeme igra zaista fantastično (Foto: ABA)

Ubacio 20 poena

Edin Atić odveo Mega Bemax do pobjede

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Atić odigrao je još jednu jako dobru utakmicu za Mega Bemax.

Srbijanski tim je u 16. kolu ABA lige na svom parketu savladao Mornar iz Bara rezultatom 82:80, a Atić je ubacio 20 koševa u ovom meču.

Bh. košarkaš jepogodio šest šuteva iz 15 pokušaja za nešto više od 30 minuta n parketu, a poenterskom učinku je dodao još sedam skokova, četiri ukradene lopte i dvije asistencije.

Tako je reprezentativac BiH nastavio seriju dobrih nastupa za Megu, a pored njega se danas istakao i Nenad Mišković sa 18 poena i sedam skokova.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sa druge strane kod Mornara Strahinja Mićović je ubacio 18 koševa, dok je Nikola Rebić dodao 17 koševa, ali je promašio šut za produžetak.

Mega je ovim trijumfom prekinula seriju od tri poraza i sada su na omjeru od 9-7, dok je Mornar sa druge strane na omjeru 6-10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije