Trener Partizana nakon važne pobjede: Ovo je najteža liga, teško je dobiti u gostima

Beograđani nakon produžetaka slavili protiv Zadra

Trener Partizana nakon važne pobjede: Ovo je najteža liga, teško je dobiti u gostima

S. Mlaćo

U sjajnom meču 16. kola ABA lige Partizan je večeras kao gost savladao KK Zadar nakon produžetaka 97:92.

Publika je mogla vidjeti sjajnu košarku i uživati do samog kraja, a sretniji i spretniji na kraju su bili Beograđani kojima je ovo bila deseta pobjeda u ABA ligi.

Trener Partizana Andrea Trinchieri nakon pobjede svog tima imao je samo riječi hvale za ovaj meč.

"Bio sam u Italiji, Grčkoj, Rusiji i Njemačkoj, pa mogu da kažem da je ovo najteža liga.Ovdje svi znaju da igraju košarku i svi znaju sve. Igra je jako tvrda, a u ostalim ligama nije slučaj da svaka ekipa zna šta je košaka. Teško je dobiti u gostima i zato se mnogi stranci ovdje ne snađu. Mnogo je kontakata i niko te ne pušta da uđeš u ritam", kazao je bio Trinchieri.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Dodao je da obožava igrati u Zadru, te da je dvorana u tom gradu njemu najdraža uz Pionir

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi