Igokea u sjajnom meču poražena u Podgorici, Kamenjaš odigrao vrlo dobru partiju
FOTO: ABA liga/Filip Roganović

ABA liga, 21. kolo

Igokea u sjajnom meču poražena u Podgorici, Kamenjaš odigrao vrlo dobru partiju

H. Zilić

Derbi ABA lige u 12. kolu u Podgorici su odigrali domaća Budućnost i Igokea, a nakon vrlo uzbudljivog meča na kraju je trijumf odnijela ekipa Budućnosti rezultatom 79:76.

Igosi fenomenalno otvaraju susret, igrali su kao u transu u prvoj četvrtini koju su dobili rezultatom 26:14.

To kao da je razljutilo domaćine koji ubacuju u brzinu više i drugu četvrtinu su dobili sa 25:9, tako da je na poluvremenu rezultat glasio 39:39 za Budućnost.

U trećem periodu egal košarka, a pomenuti period pripao je Igokei sa 18:15, da bi egal i dramu gledali i u posljednjoj četvrtini koju je Budućnost dobila 25:23 za konačnih 79:76.

Budućnost je do trijumfa predvodio Ferrell sa 18 poena i pet skokova, 13 poena je dodao Magee.

U pobjedničkoj ekipi još jednu odličnu partiju odigrao je bh. reprezentativac Kenan Kamenjaš koji je za 21 minutu provedenu na parkeru ubacio 12 poena i dodao pet skokova uz tri asistencije.

Oglasi

Kod Igokee Milsoavljević je bio raspucan sa 21 poenom, imao je i pet skokova kao i pet asistencija dok je Jošilo ubacio 19 poena.

Pet kola prije kraja regularnog dijela ABA lige Budućnost je drugoplasirana sa omjerom 16-5 i imaju finu priliku da sačuvaju domaći teren do finalnog duela u play-offu, ako se tamo plasiraju.

Igokea je na sedmoj poziciji s omjerom 11-10 i čuva još uvijek pozicije koje vode u play-off jer devetoplasiranom Splitu bježe dvije pobjede.

U narednom 22. kolu Budućnost igra derbi u gostima kod Cedevita Olimpije, dokk Igokea ide na još jedno gostovanje kod ekipe Zadra.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga 21. kolo:

Budućnost - Igokea 79:76 (14:26, 26:9, 15:18, 25:23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi