Efes slavio u derbiju protiv Besiktasa, dobra partija Džanana Muse

Turski košarkaški šampionat

Efes slavio u derbiju protiv Besiktasa, dobra partija Džanana Muse

H. Zilić

U derbiju turskog košarkaškog šampionata, Efes je nastavio seriju trijumfa i ostvario 20. pobjedu ove sezone savladavši gradskog rivala Besiktas rezultatom 84:80.

Gosti su se sjajno držali prvo poluvrijeme, ali Efes u trećoj četvrtini ubacuje u brzinu, odlazi na dvocifrenu prednost i tu je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Gosti su se malo trznuli u posljednjim minutama meča, ali nije bilo dovoljno za preokret.

Efes je do trijumfa predvodio Krunoslav Simon sa 22 poena i sedam asistencija, pomogao je Dunston sa 13 poena. Jako dobru rolu u dresu Efesa odigrao je naš Džanan Musa koji je za 23 minute na terenu ubacio deset poena, skupio dva skoka i dodao četiri asistencije.

U redovima Besiktasa, raspoložen je bio Hazer sa 22 poena, pet skokova, šest asistencija, pratio ga  je Sengun sa 15 poena.

Top Komentari

malezija
Teško je musi ,ni onaj hrvat ni srbin mu ne daju loptu,uvijek traže druga rjesenja
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi