I Obradović u nevjerici: Partizan kao da je neko prokleo!

Bolan poraz Beograđana

I Obradović u nevjerici: Partizan kao da je neko prokleo!

Admin Čaušević

Košarkaši Partizana su upisali šesti poraz u Euroligi nakon što su poslije još jedne drame na gostovanju izgubili od Efes Pilsena. U Istanbulu je bilo za domaće 100:94.

Poslije izjendačene prve četvrtine, domaćin je bio bolji u drugom periodu, u jednom trenutku su imali i deset poena prednosti, ali su Beograđani uspjeli ublažiti zaostatak na -5 (50:45).

Partizan se vratio u trećoj četvrtini. Gosti iz Srbije su odigrali zaista nevjerovatan meč te su rezultat potpuno prokrenuli u svoju korist zahvaljujući nevjerovatnoj seriji.

Sekundu prije kraja treće dionice Kaminsky je postigao trojku za +10 (64:74) te je Partizan doveo u odličnu poziciju pred posljednjih deset minuta.

Ipak, Efes se nije predavao te je počeo da topi prednost gostiju. Četiri minute prije kraja Darius je pogodio trojku za 83:83 što je značilo dramatičnu završnicu.

U ključnim momentima košarkaši Partizana su napravili niz individualnih grešaka, dok su domaći bili sigurni, pogotovo u šutu za tri poena preko Larkina i Beauboisa.

I posljednje sekunde su obilježile greške i promašaji pa se završnica meča poprilično odužila što nije ništa novo za košarku.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Za Partizan je ovo novi dramatičan poraz u gostima. Na sličan način su izgubili od Olympiacosa i Baskonije, a sada i Efes Pilsena. U međuvremenu ih je pobijedio i Bayern.

Nakon deset odigranih kola Beograđani su na učinko od šest poraza i četiri pobjeda. Sa druge strane Efes Pilsen ima polovičan učinak (5:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti