Bayern savladao Partizan u veoma efikasnoj utakmici
FOTO: Twitter/KK Partizan

Euroliga, 8. kolo

Bayern savladao Partizan u veoma efikasnoj utakmici

H. Zilić

Košarkaši Partizana u osmom kolu Eurolige gostovali su u Mihenu kod Bayerna i vidjeli smo jednu vrlo uzbudljivu i efikasnu utakmicu, kao i veoma dobru košarku, a okončano je trijumfom Bayerna rezultatom 94:85.

Prva četvrtina donosi napadačku igru s obje strane, odbrane kao da nisu postojale, to je bila rafaljna paljba oba tima, a Partizan je prvi period dobio rezultatom 25:32.

Slična igra u drugoj četvrtini, napadački, šuterski, a Bayern uzvraća i drugu četvrtinu je dobio rezultatom 28:19, tako da su Bavarci na odmoru imali prednost 53:51.

Uzbuđenja nije neodstajalo u nastavku meča gdje su ekipe ipak stisle u odbrani.

U trećoj četvrtini Bayern je povećao prednosti, dobio period 17:12 i otišao na + 7 pred ulazak u posljednji poeriod.

Bayern je držao vodstvo u posljednjoj četvrtini sve do samog finiša, a onda drama. Tri minute prije kraja utakmice Partizan prilazi na poen zaostatka, rezultat je glasio u tom trenutku 82:81 za Bayern.

Oglasi

Sve pomenuto značilo je da ulazimo u dramatičan i uzbudljiv finišu, a u takvoj situaciji najbolje se snašla ekipa Bayerna i slavila sa pomenutih 94:85.

U redovima Bayerna najbolji pojedinac bio je Edwards sa 21 poenom, četiri skoka i tri asistencije, 17 poena je dodao Francisco. Booker je imao double-double učinak od 13 poena i deset asistencija.

Kod Partizana Caboclo je odigrao odličan duel i ubacio 19 poena, Nunnaly je bio zapažen sa 14 poena, osam skokova i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 8. kolo:

Bayern - Partizan 94:85 (25:32, 28:19, 17:12, 24:22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi