Uvjerljive gostujuće pobjede Lokomotiva i Panate

Euroliga

Uvjerljive gostujuće pobjede Lokomotiva i Panate

Edmir Škorić

Košarkaši Lokomotiv Kubana i Panathinaikosa slavili su gostujuće pobjede u devetom kolu Top 16 faze Eurolige.

Panathinaikos je u Malagi razbio Unicaju sa 76:58, te je stigao do šeste pobjede, dok je španski klub pretrpio sedmi poraz i skoro se oprostio od Eurolige.

Panata je imala nevjerovatnih 26:7 nakon prve četvrtine i više ni u jednom trenutku nije bilo upitno kome će pripasti pobjeda.

Williams je predvodio goste iz Atine sa 16 poena, Raduljica je ubacio 12, a po 10 su ubacili Gist i Calathes. 

Lokomotiv Kuban je slavio na gostovanju kod Anadolu Efesa sa 76:61. Rusima je to sedma pobjeda i sve su bliže plasmanu u četvrtfinale, dok je Efes sve dalje, pošto je sada na omeru 3-6 i nalazi se na petom mjestu.

Poraz Efesa itekako odgovara Crvenoj zvezdi, koja i dalje drži to četvrto mjesto u grupi E. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Delaney je sa 19 poena vodio goste do pobjede, Randolph je dodao 17, a Claver 14 poena. U poraženom sastavu Heurtel je ubacio 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti