Efes se iščupao protiv Cedevite
Foto: anadoluefessk.org

11. kolo TOP 16 faze

Efes se iščupao protiv Cedevite

Anadolu Efes teškom mukom došao je do pobjede u 11. kolu TOP 16 faze Eurolige. Ekipa iz Istanbula slavila je na domaćem terenu protiv zagrebačke Cedevite rezultatom 80:76.

Ipak, nije najbolje počelo za turski tim. Prva četvrtina donijela je brzu i efikasnu košarku, u čemu su se bolje snašli gosti, te su ovaj period igre dobili sa 28:20.

U drugoj četvrtini domaćin je zaigrao agresivniju odbranu, što im se u potpunosti isplatilo. Za 10 minuta sveli su rivala na samo 8 poena, pa su na odmor otišli sa samo dva poena zaostatka (34:36).

Treća dionica protekla je u izjednačenoj igri (19:18), da bi konačna odluka pala u posljednjoj četvrtini.

Cedevita je u jednom trenutku imala 4 poena viška (65:61) i bila je blizu senzacije, međutim, hrvatski tim je u posljednjih pet minuta posustao i tako pomogao domaćoj ekipi da dođe do konačnog trijumfa.

Anadolu Efes je do pobjede predvodio Thomas Huertel sa 19 poena i 8 asistencija, a bolji od ostalih u sastavu Cedevite bili su Marko Arapović i Nemanja Gordić sa 16 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon ove utakmice turski tim zauzima 5. poziciju sa omjerom 5-6, dok je ekipa iz Zagreba posljednja sa dvije pobjede i 9 poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije