Efes hvata posljednji voz

Euroliga

Efes hvata posljednji voz

Danas su na rasporedu četiri utakmice 9. kola TOP 16 faze Eurolige. 

Od 18 časova ekipa Khimkyja ugostiće tim Barcelone. Oba sastava u meč ulaze sa omjerom 4-4, te se nalaze na diobi 4. i 5. mjesta grupe F. Prvi susret završio je ubjedljivom pobjedom Španaca (87:70), ali ovaj put ruski košarkaši nastupiće pred svojim navijačima, tako da bi trebali gledati neizvjestan meč, a trijumf u ovom susretu i jednima i drugima bi dao dobar zamah ka ostvarenju cilja, a to je plasman među osam najboljih ekipa Evrope.

Sat kasnije u Zagrebu se sastaju Cedevita i Darussafaka. Zagrepčani ulaze u duel sa negativnim nizom od četiri poraza, ali i sa malim šansama za plasman u narednu rundu takmičenja. Isto važi i za tursku ekipu, koja je u zadnje vrijeme podigla nivo svoje igre, ali loše otvaranje grupne faze na kraju će ih vjerovatno skupo koštati.

Cedevita se nakon osam odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa omjerom 2-6, a isti učinak ima i Darussafaka na 6. poziciji.

Jedan od interesantnijih mečeva trebao bi da bude onaj između Anadolu Efesa i Lokomotiv Kubana. Tim iz Istanbula nalazi se u velikoj rezultatskoj krizi i pobjeda na domaćem parketu im se nameće kao impretiv. Efes se nalazi na 5. mjestu grupe E sa dva trijumfa manje od Crvene zvezde i Panathinaikosa, tako da im je ovo možda i posljednja šansa kako bi uhvatili priključak za navedenim ekipama. Sa druge strane, Rusi se nalaze u znatno povoljnijoj situaciji, sa šest pobjeda zauzimaju 2. poziciju na tabeli.

Unicaja i Panathinaikos zatvoriće svojim susretom 9. kolo TOP 16 faze Eurolige. Nakon izvanredne serije kako u najvišem takmičenju, tako i u domaćem prvenstvu, Grci su puni samopouzdanja i čini se da u velikom naletu mogu da dobiju bilo koju ekipu u Evropi. Panathinaikos još uvijek nije potvrdio prolazak dalje, ali bi ih pobjeda u ovom meču približila cilju. Na tom putu stajaće im tim iz Malage koji je u dosadašnjem dijelu takmičenja slavio samo dva puta, međutim, ovo će im biti idealna prilika za povratak na pravi put. 

Parovi 9. kola:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Khimky M. - Barcelona (18 časova)
Cedevita - Darussafaka (19 časova)
Anadolu Efes - Lokomotiv Kuban (20.45 časova)
Unicaja - Panathinaikos (20.45 časova)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi