Efes slavio treću uzastopnu pobjedu u Euroligi

Khimki pao u Istanbulu

Efes slavio treću uzastopnu pobjedu u Euroligi

Prvi meč današnjeg programa 18. kola Eurolige odigran je u Istanbulu, gdje je Anadolu Efes bez većih problema savladaoa Khimki sa 81:72.

Nakon prvog poluvremena u kojem je rezultat bio 36:34, u nastavku susreta je Efes zaigrao mnogo bolje i prelomio meč u trećoj četvrtini kada je otišao čak na +17 (59:44), što je bila i maksimalna prednost domaće ekipe.

Khimki se uspio koliko-toliko vratiti u utakmicu, ali ispostavilo se da za više od časnog poraza nije bilo ni snage, ali ni vremena.

Najefikasniji igrač pobjedničkog tima bio je Micić sa 16 poena, dok su Dunston, Anderson i Moerman imali po 11. Kod gostiju iz Moskve je najbolji bio Mickey sa 14 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Efesu je ovo bila treća uzastopna, a ukupno 12. pobjeda u Euroligi i ovaj tim ostaje na odličnom četvrtom mjestu sa omjerom 12-6. Khimki je tek 12. sa omjerom 7-11.

Top Komentari

aneroni16
Igra Efes ove sezone, možda dogura i do Final Foura-a, ali trebaće sreće...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti