Prekinut Fenerbahčeov pobjednički niz
Ekipa Fenerbahčea upisala je tek drugi poraz u 17 odigranih utakmica. Pobjedu protiv turske ekipe, ostvarila je ekipa Khimkija.

Khimki slavi pobjedu

Prekinut Fenerbahčeov pobjednički niz

E. Oštraković

Ekipa Fenerbahčea večeras je prekinula dugu seriju pobijeda u ovoj sezoni u okviru takmičenja u Euroligi.

Aktuelni viceprvak Evrope doživio je drugi poraz u sedamnaest odigranih mečeva. Ovoga puta poraz je stigao na gostovanju u Khimkiju a rezultat je glasio 84:78. Pobjeda je došla nakon produžetaka a rezultat u regularnom dijelu utakmice glasio je 72:72.

Fenerbahče je dobro ušau u utakmicu, te su prvu četvrtinu dobili sa ubjedljivih deset poena razlike 23:13, i već tada se činilo da će to biti još jedna rutinska utakmica i sigurna pobjeda za tim Željka Obradovića.

Ipak Khimki se budi u drugoj četvrtinu, uspjeli su Rusi istopiti prednost gostiju, a domaćin je uspio u jednom trenutku čak i povesti.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Na poluvrijeme se otišlo sa prednošću Fenerbahčea od 41:38, ali u posljednjih 20 minuta Khimki je bio ravnopravan rival svojim gostima. Ključan period bio je na kraju treće četvrtine kada je domaćin napravio seriju od 11:0 i od 45:51 stigao do 56:51.

Na kraju regularnog dijela bilo je 72:72, a u produžetku Khimki dolazi do 76:72 i nakon toga nisu pustili goste da dođu do preokreta te su tako ostvarili pobjedu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi