Ekspresna reakcija: Zadar imenovao novog trenera
Nedugo nakon što je Aleš Pipan i napustio klupu zadarskog kluba, na njoj je predstavljeno novo-staro ime (Foto: KK Zadar)

Nazor po treći put na klupi

Ekspresna reakcija: Zadar imenovao novog trenera

U Košarkaškom klubu Zadar ekspresno su pronašli novog trenera nakon što je uručen otkaz Alešu Pipanu.

Pod Pipanovim vodstvom Zadar je katastrofalno otvorio prvenstvo u regionalnoj ABA ligi upisavši četiri poraza u četiri kola, što je i presudilo slovenačkom stručnjaku, koji je danas dobio i nasljednika.

Na konferenciji za medije Zadrani su saopštili ime novog trenera, a u pitanju je Ante Nazor, koji ima težak zadatak izvesti klub iz krize. U trenerskoj karijeri Nazor je već u dva navrata vodio Zadar, kao i Cibonu, Split, MZT Skopje...

"Trebamo se posvetiti ne samo košarkaškim stvarima nego i otkloniti psihološke barijere i pronaći hemiju koja je sada najbitnija", kazao je, između ostalog, Nazor po preuzimanju dužnosti.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Zadar u sljedećem kolu ABA lige gostuje kod Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi