Magarity novo pojačanje Zadra
Nakon razilaska sa Glen Davisom, pozicija centra je bila upražnjena u klubu sa Višnjika. (PHOTO: Limor Malinoff (fiba.basketball)

Pozicija centra konačno popunjena

Magarity novo pojačanje Zadra

E. Dindić

Košarkaši klub Zadar nakon razilaska sa Glenom Davisom, imao je upražnjeno mjesto na poziciji centra.

Međutim i taj problem su danas riješili Amerikanac sa švedskim pasošem Wiliam Magarity potpisao je na tri godine sa ovim ABA ligašem.

Sportski direktor Zadra Branimir Longin istakao je zadovoljstvo sa najnovijim pojačanjem.

"On je vrlo talentovan košarkaš, koji je dosta pokretljiv za svoju visinu. Nismo imali nekog velikog izbora na tržištu, pa smo se odlučili za košarkaša koji će nam na duge staze biti od velike koristi", rekao je Longin.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Ovaj košarkaš prošle sezone nosio je dres koledža Davidson, a početak ove sezone proveo je u Švedskoj u ekipi Södertälje Kingsa. Debi novog košarkaša očekuje se već u nedjelju kada Zadar na svom parketu dočekuje ekipu Mornara u okviru 4. kola ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi