Neobičan potez Elmedina Kikanovića

Seli u Kuvajt

Neobičan potez Elmedina Kikanovića

M. Šljivak

Iskusni bh. košarkaš Elmedin Kikanović (32) našao je novi tim.

Sjajni 32-godišnji centar nedavno je okončao saradnju sa turskim Ormansporom, a nakon Turske Kikanović će karijeru nastaviti u Kuvajtu.

Kikanović je potpisao ugovor sa ekipom Al Kuwait SC i bit će dio ekipe koja će nastupati na Kupu Arapskog zaliva koji se igra od 18. do 26. juna.

Pored Kikanovića Al Kuwait je potpisao ugovor i sa američko-poljskim playmakerom AJ Slaughterom i oni će sasvim sigurno biti nosioci igre ovog tima. 

Uslovi ugovora nisu poznati, ali nema dileme da će Kikanović i Slaughter dobiti poprilično dobre cifre od bogatih vlasnika.

Elmedin Kikanović iza sebe ima zaista bogatu evropsku karijeru, a sve je počelo u tuzlanskoj Slobodi 2004. godine.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nakon tuzlanskog velikana uslijedio je transfer u Crvenu zvezdu, a zatim je nastupao za Enisey, Nancy, Albu, Monaco i Ormanspor.

Kikanović je bio i kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine sa kojom je igrao na tri Eurobasketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi