Embiid napao Hardena nakon eliminacije od Miamija

Smatra da je jedan od krivaca

Embiid napao Hardena nakon eliminacije od Miamija

E. Škorić

Košarkaši Philadelphije 76ersa poraženi su sinoć od Miamija sa 99:90, pa su ispali u play-offu jer je Heat sa ukupnih 4:2 ide u polufinale.

Joel Embiid, jedan od najboljih igrača NBA lige, bio je vidno frustriran nakon eliminacije, pa je prozvao svog saigrača i drugu veliku zvijezdu tima Joela Embiida.

"Siguran sam da su svi kada smo doveli Hardena očekivali da će igrati kao u Houstonu, ali on više nije isti igrač. Sada je prije svega playmaker. Mislim da bi morao da igra agresivnije, isto važi i za ostatak tima", rekao je Embiid nakon poraza od Miamija.

Harden ima do kraja ove sezone ugovor sa 76-ersima, a mnogi smatraju da ne zaslužuje trenutnih 47 miliona koliko zarađuje po sezoni.

Harden je zaista bio očajan tokom play-offa, nedostajao je njegov poenterski učinak, a ništa bolji nije bio ni Embiid, naročito ne nakon povrede koju je zadobio i zbog čega je morao zadnje mečeve igrati s maskom za zaštitu lica.

Embiidove Sixerse u ovoj seriji sredio je Jimmy Butler, nekadašnji igrač Phile.

"Sretan sam zbog njega. Neću sjediti ovdje i praviti se da ne bih želio da smo i dalje saigrači. Još ne znam zašto smo ga pustili. Volio bih da sam s njim išao u ove bitke, ali tako je kako je. Moramo nastaviti graditi i doći do svog cilja", rekao je na press-konferenciji kamerunski centar, koji je u utrci za MVP-ja završio drugi, iza Nikole Jokića.

Top Komentari

King_Kenny
...Joel Embiid prozvao svog saigraca i drugu veliku zvijezdu Joela Embiida...znaci sam sebe prozvao...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi