Emir Preldžić debitovao u trećoj ligi BiH i zamalo ostvario triple-double
Foto: KK Orlovik Žepče/Facebook

Orlovik upisao pobjedu

Emir Preldžić debitovao u trećoj ligi BiH i zamalo ostvario triple-double

Košarkaši Orlovika iz Žepča ostvarili su pobjedu večeras protiv Litve iz Banovića sa 80:68, a na ovom susretu za njih je debitirao nekadašnji turski i slovenski reprezentativac Emir Preldžić.

Dojučerašnji učesnik najjače turske lige odlučio se prije nekoliko dana senzacionalno doći u BiH i potpisati ugovor sa ekipom iz trećeg ranga našeg takmičenja, a na večerašnjem debiju je pokazao da su njegovi dometi ipak daleko veći.

Preldžić je u pobjedi svog tima upisao double-double učinak od 15 poena, 13 skokova i osam asistencija čime je za dvije asistencije ostao 'kratak' za triple-double učinak.

Inače, ovaj 32-godišnjak je većinu karijere proveo nastupajući u Turskoj a najslavnije dane bilježio je svakako u dresu Fenerbahčea.

Top Komentari

dinas
Solidan igrac al ****o od covjeka kao i otac
3 0
odbosnezmaj
Treća liga je veoma zanimljiva,kao i ovaj sa slike...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi