Vratio se u BiH nakon 15 godina: Emir Preldžić potpisao za KK Orlovik iz Žepča

Senzacija bh. kluba

Vratio se u BiH nakon 15 godina: Emir Preldžić potpisao za KK Orlovik iz Žepča

E. Čaušević

Ovog vikenda počinje nova sezona košarkaške A2 lige grupa sjever, a u centru pažnje nalazi se KK Orlovik iz Žepča.

Naime, ovaj klub je na svojoj Facebook stranici objavio informaciju za koju su mnogi mislili da je u pitanju samo šala, ali se ispostavilo da su itekako ozbiljni u Orloviku.

Ovaj klub angažovao je nekašnjeg reprezentativca Turske i košarkaša Fenerbahčea i Galatasarayja, Emira Preldžića, koji je potpisao ugovor s Orlovikom, te će biti u konkureciji za utakmicu prvog kola protiv KK Banovići.

Vijest da je Preldžić potpisao za Orlovik sigurno je šok za košarkašku javnost i to niko nije mogao ni sanjati da će se desiti. Ovaj 32-godišnji košarkaš je ponikao u zeničkom Čeliku, a kasnije je igrao za Triglav i Geoplin Slovan.

Na ljeto 2007. godine potpisao je za Fenerbahče u kojem je igrao čak osam sezona, te je osvojio gotovo sve što je mogao. Nakon Fenera po sezonu je proveo u Darussafaki, Galatasarayju i Bahcesehiru iz kojeg je stigao u Orlovih.

Treba dodati da je Preldžić bio draftovan u drugoj rundi NBA drafta 2009. godine od strane Phienix Sunsa, ali nikada nije igrao u najjačoj ligi svijeta.

Potražite više informacija na temu A2 liga sjever:

Prije nekoliko godina bilo je dosta drama oko toga da li će Preldžić zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, ali se to nije desilo jer je on odlučio da igra za Tursku. No, nakon 15 godina Preldžić se odlučio vratiti na bosanskohercegovačke parkete i treba pohvaliti čelnike Orlovika jer su u svoje redove uspjeli dovesti košarkaša kalibra poput Preldžića.

Top Komentari

teddy sheringham
****urina. Idi igraj za Gazientespor, šupčino mala.
11 0
faris323
Kako mi je drago sto je pao kurcu za usi
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti