Emir Sulejmanović ima novi klub

Vraća se u Breogan

Emir Sulejmanović ima novi klub

E. Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Emir Sulejmanović (26) napustio je Tenerife.

Sulejmanović je s ekipom Tenerifa prije 20-ak dana osvojio Ligu prvaka nakon pobjede nad Manresom u finalu.

Ovog ljeta došlo je do rastanka između njega i Tenerifa, a on će ostati naredne sezone u ACB ligi jer će potpisati ugovor sa Breoganom za koji je nastupao i još uvijek nastupa Džanan Musa, koji bi ipak trebao da napravi transfer u narednom periodu.

Mada, za očekivati je da Musa potpiše za Real Madrid ili Valenciju i da ostane u Španiji, pa će i jedan i drugi imati nove okršaje u ACB ligi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Vijest o prelasku Sulejmanovića trebala bi u petak dobiti i zvaničnu potvrdu. Njemu to neće biti ništa strano jer je dres ovog tima već nosio od 2017. do 2019. godine.

U bogatoj karijeri je igrao i za Union Olimpiju, Barcelonu, Orlandinu, Cibonu, Fuenlabradu, Bilbao i Canarias.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi