Džanan Musa dobio nagradu za MVP-a španske lige!

Velika nagrada za bh. košarkaša

Džanan Musa dobio nagradu za MVP-a španske lige!

E. Ganibegović

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa dobio je MVP nagradu španske Endesa lige. 

Njegov klub Breogan danas mu je priredio veliko iznenađenje na glavnom trgu u Lugu. Musa nije znao da je dobio ovu nagradu, a njegov brat Dženis jučer je tajno stigao avionom u Španiju i danas mu je uručio nagradu.

Džanan nije mogao sakriti emocije, pa je puštena i poneka suza.

Podsjetimo, Musa je sezonu završio s najvećim indeksom korisnosti u ligi koji je iznosio 23,1, a imao je i najbolji prosjek poena po utakmici, 20,1.

Naš košarkaš imao je 5,1 skok po meču, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Među igračima je koji su najviše faulirani u ligi (6,5 prekršaja u prosjeku po utakmici) i izvedenih slobodnih bacanja (6 u prosjeku).

Za njegove usluge zainteresovani su brojni klubovi, a ispred svih spominje se velikan španske i evropske košarke, Real Madrid. 

Top Komentari

BH_Drina
Bravo Musa, biti MVP druge najjače lige svijeta nije mala stvar!! Sve najbolje u nastavku karijere!
15 0
Mowzilla
Aferim zlatni ljiljane ⚜️
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi