Posljednji ples Džanana Muse?

U subotu moguć oproštaj od Breogana

Posljednji ples Džanana Muse?

E. Škorić

Bh. košarkaški reprezentativac Džanan Musa vratit će se u subotu na parket i zaigrat će za svoj Breogan prvi put od nesretne povrede.

Iz Breogana su na zvaničnoj stranici saopštili da je Musa spreman te da bi mogao dobiti šansu za igru u subotnjoj utakmici protiv Unicaje.

Ovo je Breoganov oproštaj od sezone, a čini se da Musa želi da na najbolji način završi i sezonu, a možda i epizodu u dresu ovog kluba.

On je pauzirao od 14. aprila, zbog operacije dušnika nakon jednog udarca u vrat koji je zadobio u duelu s Manresom, a do tada je bio jedan od najboljih igrača španske ACB lige.

Musa je govoreći za Movistar istakao da će iskustvo igranja u najjačoj evropskoj ligi zauvijek pamtiti.

"Nejverovatno iskustvo. Najbolji igrači, treneri, skauting. Navijači su nevjerovatni, gdje god da ideš. Liga je u dobrim rukama i nadam se da će još rasti", rekao je Musa.

Oglasi

Upitan je da li smatra da je zaslužio MVP titulu.

"Hoćete li iskreno? Poštujem Chima Monekea i Shermadinija, ali iskreno, mislim da zaslužujem nagradu".

Iako se zbližio s Breoganom i njegovim navijačima, sve je izvjesnije da ćemo bivšeg košarkaša Brooklyn Netsa gledati u nekom drugom dresu. Spominje se Musin transfer u slavni Real Madrid na ljeto, a Breogan kao da se polako oprašta od njega...

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najavljen je "posljednji ples" za subotu protiv Unicaje, pa su sve prilike da će to biit posljednje minute koje će bh. košarkaš provesti u dresu Breogana u kojem je za kratko vrijeme postao omiljen i poštovan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi