Emir Sulejmanović promijenio klub

Ostaje u Španiji

Emir Sulejmanović promijenio klub

Košarkaški reprezentativac BiH Emir Sulejmanović promijenio je klub.

Posljednje dvije sezone ovaj 24-godišnji košarkaš je proveo u Breoganu za koji je nastupao kao posuđen igrač Fuenlabrade, no sada je odlučio da okrene novi list i potpiše za Bilbao.

Španci nisu naveli detalje ugovore između Sulejmanovića i Bilbaa, no u ovom baskijskom klubu nisu skrivali oduševljenje zbog dolaska bh. košarkaša, nadajući se da će opravdati povjerenje.

"Sulejmanović je odličan pod oba obruča, jako mnogo trči i veoma je efikasean. Uz sve to je dobar šuter, agresivan je i intenzivan u odbrani. Nadamo se kako će opravdati povjerenje i donijeti nam pozitivne stvari u različitim segmentima igre", izjavio je sportski direktor kluba Rafa Pueyo.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U prošloj sezoni Sulejmanović je prosječno bilježio 5,5 poena i 5,2 skoka za 17 minuta igre.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Nek je sretno Emire!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi