Enes Kanter igra, nema prijenosa NBA!
Cenzura u Turskoj ostaje na snazi

Lokalne televizije u Turskoj neće prenositi ovaj susret

Enes Kanter igra, nema prijenosa NBA!

E. Dindić

Ljubitelji NBA lige u Turskoj biće uskraćeni za prenos finala Zapadne konferencije između Golden State Warriorsa i Portland Trail Blazersa. 

Razlog za to je veoma jednostavan a on leži u imenu Enesa Kantera. Nakon što je Erdogan ugušio pokušaj vojnog puča i prevrata u zemlji, košarkaš Portlanda je žestoko kritikovao turskog predsjednika.

Vlasnici televizijskih stanica u Turskoj koji imaju pravo prijenosa na utakmice NBA lige, da se ne bi doveli u nezgodan položaj, odlučili su da ne prenose ovu utakmicu.

S obzirom na njegovu reputaciju u rodnoj zemlji, ova odluka nije toliko čudna i neočekivana.

"Komentatori ne smiju čak ni da spomenu moje ime tokom prijenosa utakmica. To je pravi primjer diktatorskog režima.", rekao je Kanter te nastavio:

"Vlast je puna ljudi koji žele da upravljaju svime, da uzimaju što više novca, da drže svu moć u svojim rukama. Ako se nešto uskoro ne promjeni, ako ovakve stvari nastave da se dešavaju, biće mnogo gora situacija. Teško je gledati sve te ljude koji se i dalje muče, moje misli i srce su sa njima. Ja sam imao veliku sreću što sam otišao iz Turske", rekao je Kanter.

Kanter je nedavno postao član Trail Blazersa, a 26-godišnji košarkaš je postao prvi centar ekipe nakon povrede Jusufa Nurkića pred samo doigravanje.

Ove sezone je na prosjeku od 13.7 poena i 9.8 skokova po utakmici, a igrao je još i za New York Knickse.

Top Komentari

mile
Volimo te Enese i pozdrava iz Vogosce
0 3
Dobojlija
Bolje iz Vogosce nego oz jebene erdoganstan turske
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije