"Treba se stati u kraj ovoj situaciji, neki rade kako hoće"
FOTO: EPA

Dosta revolta u evropskoj košarci

"Treba se stati u kraj ovoj situaciji, neki rade kako hoće"

Haris Zilić

Sukob Eurolige i FIBA-e koji traje već dugo stvara ogromne probleme reprezentacijama u kvalifikacijama. Dosta selekcija u većini prozora ne mogu raučnati na najbolje igrače. Pored ranijeg problema sa dolaskom NBA igrača, sada ni euroligaški igrači ne mogu da se odazovu svojim reprezentacijama.

Ovaj problem osjetila je i Bosna i Hercegovina koja u novembarski prozor ulazi bez Džanana Muse koji je sada član euroligaša Real Madrida, naravno i NBA zvijezde Jusufa Nurkića koji ima posebnu situaciju kao NBA igrač jer NBA liga ne pušta igrače ako nije temrin Eurobasketa ili Mundobasketa.

Posljednje vijesit govore su neki euroligaški klubovi pustili igrače što je izazvalo revolt kod selektora turske reprezentacija Ergina Atamana.

Naime, Tursku očekuje jako bitna utakmica kvalifikacija protiv Belgije koju će predvoditi dvije najveće zvijezde i euroligaški igrači.

Vritus je dao dozvolu Ismaelu Bakou da odigra duel za Belgiju protiv Turske, istu stvar je uradio Asvel i dao dozvolu Retini Obasohanu.

Ovo je razbijesnilo Atamana jer Barcelona nije dala dozvolu Sertacu Sanliju da igra za Tursku u novembarskom prozoru.

Oglasi

"I sada je ovo nomralno? Belgija dolazi sa dva najbolja igrača, a mi bez pola tima jer neki klubov rade kako hoće zbog ti ludih pravila Eurolige i uništavanja košarke. Mora se stati u kraj duplim aršinima i zasutaviti ukopavanje košarke", rekao je ljutiti Ataman.

Turska će računati na četiri igrača Fenerbahcea, ali oni će biti u ludom ritmu jer će dan nakon euroligaškog meča igrati za reprezentaciju s kojom neće odraditi nijedan trening.

Koarkaška situacija u Evropi je izuzetno komplikovana nakon sukoba Eurolige i FIBA-e.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U cijeloj priči najviše ispaštaju reprezentacije, kvalifikacije se ne mogu igrati u normalnom ritmu, a dok pojedini igrači u tim situacijama znaju odigrati paklen ritam utakmica.

Sigurno da će se u narendom periodu razmatrati o ozdravljenju evropske košarke jer sve više trenera diže glas zbog trenutne situacije koja vlada.

Top Komentari

Lorrialla
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0
RuthlessDyni
Mene zanima kako će on uklopiti i Efes i Tursku u raspored?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi