Ataman ponovo bez dlake na jeziku: "Ovo rade da zaustave turski narod"
FOTO: FIBA

Nije zadovoljan organizatorima Eurobasketa

Ataman ponovo bez dlake na jeziku: "Ovo rade da zaustave turski narod"

H. Zilić

U subotu počinje nokaut faza Eurobasketa.

Očekuju nas zanimljivi mečevi osmine finala, a nokaut fazu u subotu otvaraju Francuska i Turska.

Duel je prvi na rasporedu u 12 sati u podne što je itekako naljutilo selektora Turske, Ergina Atamana.

"Ovo namjenro rade i ovo je znak nepoštivanja. Ovo je cilj da se zaustavi turski narod u Njemačkoj da dođe na našu utakmicu", rekao je Ataman i dodao:

"Da je večernji termin sigurno bi sala bila puna naših navijača. Ovako neki rade na poslu, nekome je rano da dođe u Berlin. Ali vjerujem da će se što više našeg naroda žrtvovati i doći na utakmcu", rekao je Ataman.

Turska ima ogromnu dijasporu u Njemačkoj i vjeruju da bi publika mogla biti njihov vjetar u leđa protiv favorizovane selekcije Francuske.

U sličnoj situaciji je bila i selekcija Bosne i Hercegovine jer smo skoro sve mečeve igrali u 14 i 30, izuzev duela protiv dmaćina Njemačke koji je na rasporedu bio u 17:45.

Termin je bio radnim danom dok su ljudi na poslu, a sigurno da bi Zmajevi u Koelnu imali mnogo veću podršku da smo recimo igrali u večernjem terminu od 20 i 30.

Nakon duela Turske i Francuske u subotu igraju Slovenija – Belgija (14.45), Njemačka – Crna Gora (18.00) i Španija – Litvanija (20.45).

Preostala četiri meča su na programu u nedjelju, a sastaju se Ukrajina – Poljska (12.00), Finska – Hrvatska (14.45), Srbija – Italija (18.00) i Grčka – Češka (21.00).

Top Komentari

King_Kenny
...hmmm...poznata mi ova izjava iz istocnog komsiluka...stvarno krv nije voda,vidi se na koga su...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi