Novi dan donosi novi skandal na Eurobasketu: Selektor Turske nije birao riječi

Problemi u organizaciji

Novi dan donosi novi skandal na Eurobasketu: Selektor Turske nije birao riječi

A. Čaušević

Pored na momente sjajne košarke dosadašnji dio Eurobasketa obilježio je određen broj skandala.

U centru pažnje su svakako sudije koje su svojim odlukama na nekoliko mečeva odlučili pobjednika te problemi u organizaciji turnira.

Nakon okončane grupne faze novi dan je donio novi skandal, opet su u centru pažnje Turci koji su već u grupama prijetili istupanjem sa Turnira zbog fizičkog obračuna sa Gruzijcima.

Naime, u osmini finala Turska će igrati protiv Francuske, a selektor turske reprezentacije Ergin Ataman je iznio čudnu teoriju zavjere.

Odlični trener nije bio riječi kazavši da je određivanje termina utakmice usmjeren protiv Turske u turskog naroda jer ih u Berlinu ne žele u dvorani.

Turska i Francuska će svoj meč igrati u subotu od 12 sati što se Atamanu uopšte ne dopada jer smatra da podrška neće biti kao što bi trebala biti.

"Ovo je veliki manjak poštovanja da utakmica protiv Francuske bude u 12 sati. Bili smo drugi u grupi, a cilj je spriječiti turski narod da napuni dvoranu", kazao je Ataman.

"Međutim, vjerujem da će se naši sunarodnjaci u Njemačkoj žrtvovati i napuniti dvoranu u potpuno neprikladnoj satnici."

Osim duela Francuske i Turske u subotu još igraju Slovenija - Belgija (14:45), Njemačka - Crna Gora (18) te Španija - Litvanija (20:45).

Preostala četiri meča osmine finala na programu su u nedjelju, a sastaju se Ukrajina - Poljska (12), Finska - Hrvatska (14:45), Srbija - Italija (18:00) te Grčka - Češka (20:45).

Top Komentari

prvenac
Ja ekipe i sile. Donekle možeš ovako istupati ako imaš neki tim. Francuzi će ih nabiti najmanje 15 razlike kad god da igrali.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti