Nurkić bez dlake na jeziku: Pitanje je želi li FIBA BiH u vrhu evropske košarke
FOTO: T. Hebib

Prva reakcija nakon meča protiv Litvanije

Nurkić bez dlake na jeziku: Pitanje je želi li FIBA BiH u vrhu evropske košarke

Haris Zilić

Bh. košarkaši oprostili su se od Eurobasketa porazom od Litvanije 87:70.

Zmajevi kući idu s omjerom 2-3.

Odigrali smo sjajne mečeve, ali težina grupe je učinila svoje. Tu su bili aktuelni prvak Evrope Slovenija, te dvije sjajne reprezentacije Francuske i Litvanije.

Protiv Litvanije nismo imali svoj dan, a i umor je učinio svoje. Litvanci su to iskoristili i zasluženo slavili u odlučujućoj utakmici za oba tima.

Nakon meča protiv Litvanije prvi komentar je dao Jusuf Nurkić.

"Čestitam Litvaniji, žao mi je, mislim da smo zaslužili više. Neću pričati o sudijama, imali smo svoje šanse, dali smo sve od sebe. Momcima svaka čast, dali smo stvarno sve od sebe", rekao je Nurkič i dodao:

"Nisam razočarali, obzirom šta smo sve prošli. Trenera dobijete dvijie sedmice prije prvenstva. U našoj državi očekivanja ne nedostaje.

Nemam šta zamjeriti igračima, treneru. Nije samo sportska sreća, ima i kriterija, pitanje je da li FIBA želi Bosnu i Hercegovinu u vrhu evropske košarke. Idemo dalje."

Nurkić je duel protiv Litvanije završio sa 15 poena i pet skokova.

Naša selekcija je tako sa dvije pobjede završila nastup na Eurobasketu, dok su neke selekcije sa dvije pobjede u borbi čak za treće mejsto u ostalim grupama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi