Radni dan je učinio svoje: Bh. košarkaši će danas imati slabiju podršku nego prethodnih dana
FOTO: T. Hebib

Ispred dvorane nije užarena atmosfera

Radni dan je učinio svoje: Bh. košarkaši će danas imati slabiju podršku nego prethodnih dana

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas ima prvu meč loptu na Eurobasketu kada je u pitanju plasman u nokaut fazu.

Zmajevi igraju protiv Francuske koju smo savladali krajem augusta u Skenderiji u kvalifikacijama za Mundobasket.

Francuzi su na omjeru 2-1 kao i naša selekcija i obzirom da imaju bolje omjere od Litvanije i Mađarske koje su na omjeru 0-3, Francuzi su već izborili plasman u nokaut fazu samo je pitanje s koje pozicije.

Sa druge strane, trijumf naše selekcije danas oism što bi nas lansirao u nokaut fazu, poslao bi kući Litvance što bi bila ogromna senzacija, ali i razočarenje u ovoj baltičkoj zemlji. U slučaju poraza od Francuske u posljednjem kolu u direktnom duelu sa Litvanijom odlučivali bi o putniku u osminu finala.

Atmosfera prije utakmice nije onakva na kakvu smo navikli od strane naših navijača, a razlog je vrlo jednostavan. Meč se igra u 14 sati i 30 minuta, dok još traje radno vrijeme, a danas je i radni dan u Njemačkoj kao i u ostatku Evrope.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Ni Francuzi neće imati neku specijalnu podršku kao ni tokom cijelog prvenstva, tako da bi ovo mogla biti jedna od najslabije posjećenih utakmica u Koelnu na ovogodišnjem Eurobasketu.

Tome svjedoče i kadrovi koje je naš fotoreporter zabilježio na licu mjesta, tačnije na ulicama Koelna i u nesporednoj blizini dvorane.

Opis nije dostupan.

Pred današji susret sa Trikolorima svoj komentar je dao i selektor naše selekcije Adis Bećiragić.

"Sigurni smo da će oni ući sa 120 posto u utakmicu. Sada nemamo punu Skenderiju iza nas, ali istovremeno je igra i forma naše ekipe u usponu", rekao je Bećiragić i dodao:

"Vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. Nadam se pobjedi, kojom bismo se nagradili za sve što smo dosad uradili."

Izabranici Adisa Bećiragića su spremni i nadamo se da će na parketu ponovo odigrati hrabro i zrelo te da ćemo svi zajedno na kraju slaviti veliki plasman u nokaut fazu Eurobasketa.

Top Komentari

Laporta
4 tekme u 14:30,to jos nikad niko nije odigrao,na velikom takmicenju.Valjda su mislili da cemo bit "negledljivi",pa nas gurnuli u ovaj termin.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi