Bećiragić: Sada nemamo punu Skenderiju iza nas
FOTO: T. Hebib

Zmajevi danas protiv Trikolora

Bećiragić: Sada nemamo punu Skenderiju iza nas

H. Zilić

Bh. košarkaše danas na Eurobasketu očekuje prva meč lopta za plasman u nokaut fazu.

Protivnik je Francuska, a trijumf bi nas kolo prije kraja odveo u nokaut fazu u protivnom u posljednjem kolu bi protiv Litvanije igrali odlučujući meč.

U našoj ekipi atmosfera je odlična, momci više ne razmišljaju o velikoj pobjedi protiv Slovenije (93:97) i cijeli fokus je na Francuzima koje smo krajem augusta savladali u Skenderiji u utakmici kvalifikacija za Mundobasket.

Pred današji susret sa Trikolorima svoj komentar je dao i selektor naše selekcije Adis Bećiragić.

"Sigurni smo da će oni ući sa 120 posto u utakmicu. Sada nemamo punu Skenderiju iza nas, ali istovremeno je igra i forma naše ekipe u usponu", rekao je Bećiragić i dodao:

"Vidjet ćemo da li će to biti dovoljno. Nadam se pobjedi, kojom bismo se nagradili za sve što smo dosad uradili."

Oglasi

"Kako kažu uvijek 'Jutro je pametnije' tako i ovo jutro je ljepše i pametnije nakon pobjede, ali već sutra igramo protiv Francuske. Nova utakmica, mi smo već jučerašnji meč ostavili po strani i pobjeda je upisana gdje treba, velika pobjeda za nas i naš narod, ali se već okrećemo meču protiv Francuske. Idemo se dobro spremiti, nadam se da ćemo se tokom dana još bolje odmoriti. Uradili smo dobar recovery trening što je najpotrebnije u ovim momentima zbog velike potrošnje igrača", rekao je jučer naš reprezentativac Kenan Kamenjaš u najavi duela protiv Francuza.

Pobijedili smo Francusku u kvalifikacijama, u nedjelju favorizovanu Sloveniju da li možemo nastaviti tim tempom?

"Pristup meču se može ponoviti. Pristup utakmici nikada neće biti problem, otkako smo došli na EP imamo pristup onako kako dolikuje reprezentaciji BiH da se uđe maksimalno ne 100% već 120%. Protiv Francuske će biti skroz drugačiji meč i to svi moramo znati. Mi smo malo čudan narod i sutra očekujemo da pobijedimo Francusku i da možda idemo na medalju".

Svoj komentar meč sa Francuzima dao je i Amar Gegić.

"Spremni dočekujemo Francuze i nadam se dolazimo do nove pobjede. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo da li će to dovoljno biti", rekao je Gegić i dodao.

"I oni su pobijedili Mađare se da se dižu i bolju košarku igraju, ali u većini slučajeva kada pobjeđujemo mi se bavimo sobom i tako treba da radimo i u ovom trenutku. Dat ćemo sve od sebe i mislim da pobjeda neće izostati, naravno u to da zdravi budemo čitavu utakmicu".

Duel Francuske i Bosne i Hercegovine na rasporedu je od 14 sati i 30 minuta.

Obje selekcije u ovaj duel ulaze s omjerom 2-1, a Francuzi su već osigurali plasman dalje jer su savladali Mađarsku i Litvaniju koje su na omjeru 0-3 tako da imaju bolji međusobni duel od pomenutih selekcija u slučaju konačnog omjera 2-3.

Top Komentari

user1582456981
Imamo sto rijetko koj adrug areprezentacija ima a to je timski duh.. Imali smo mi boljih pojedinaca vise nego sada i boljih igraca al nikad ovakav timski duh da se igra jedan za drugog a ne za licne statistike e to je nasa najveca prednost
2 0
Kakva Skenderija Ljudini? Jos zesce ima da bude
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi