Hrvatska nakon drame savladala Estoniju i blizu je nokaut faze
FOTO: FIBA

Eurobasket 2022

Hrvatska nakon drame savladala Estoniju i blizu je nokaut faze

Haris Zilić

Dramatičan duel gledali smo u Milanu u trećem kolu Eurobasketa.

U grupi C snage su odmjerili Hrvatska i Estonija, a konačan rezultat je glasio 73:70 za izabranike Damira Mulaomerovića.

Hrvatima je u ovom meču trebala pobjeda da se pribliće mali korak do nokaut faze, a Estoncima pobjeda da ostanu u igru prije zadnja dva kola.

Hrvatska bolje otvara meč, većinom su imali prednost. Nije to bila neka izrazita prednost, najveća je bila krajem treće četvrtine od devet poena razlike.

Ipak, tri minute prije kraja Estonci stižu do egala i rezultata 66:65.

Do kraja utakmice velika borba na obje strane do konačnih 73:70 za Hrvatsku koja je s ovim trijumfom osigurala plasman u nokaut fazu.

Hrvatsku je do trijumfa predvodio Dario Šarić sa 15 poena i 12 skokova, Karlo Matković je ubacio 17 poena.

Odličan je bio i Smith sa 13 ubačenih poena od čega su dva ključna bacanja u završnici.

Kod Estonije Vene je meč završio sa 18 poena i tri skoka, Kostar je ubacio 17 poena uz pet skokova i tri asistencije.

Hrvatska sada ima omjer 2-1, Estonija je na omjeru 0-3, Velika Britanija 0-2, a obzirom da je Hrvatska bolla u međusobnom i od Estonije i Velike Britanije, dva kola prije kraja su skoro osigurali plasman u osminu finala, osim ako Birtanci ne iznenade Grke što je teško za očekivati.

Top Komentari

pero98
Bravo dečki.
2 4
Pajkan
Ja grupe im i qurza.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi