Island ostavio bh. juniore bez plasmana u A diviziju
FOTO: FIBA

Poraz u četvrtfinalu

Island ostavio bh. juniore bez plasmana u A diviziju

H. Zilić

Košarkaška juniorska U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u četvrtini finala Eurobasketa B divizije.

Bolji od naše selekcije bio je Island rezultatom 89:95.

Odlično otvaramo meč i prvu četvrtinu smo dobili sa 30:25 uz sjajnu igru u fazi napada.

Islanđani se ipak bude i drugi period su dobili sa 16:23, prešli u vodstvo koje su u trećoj četvrtini još više povećali.

Treći period Island je dobio sa 19:26 u jednom trenutku imao i dvocifrenu prednost.

U posljednjem periodu naši momci četiri minute prije kraja prilaze na tri poena zaostatka, ali nakon toga novi hladan tuš i serija Islanda od 0:5 koji odlazi na 85:93 minut prije kraja što je bilo i presudno do konačnih 89:95.

Island je do trijumfa predvodio Almar Atlasson sa 22 poena i 15 skokoova, odigrao je vrhunsku partiju.

Kod Islanđana rijedi izdvojiti Thrastarsona sa 17 poena i Halldorsona sa 18 poena.

U našoj selekciji najefikasniji bio je fenomenalni Zrno sa 30 poena, dodao je i sedam skokova te pet asistencija. Raspložen je bio i Mulić sa 15 poena.

Naše momke očekuje borba za plasman od 5. do 8. mjesta, ali nažalost ostali smo bez borbe za plasman u A diviziju, obzirom da će u A diviziju naredne godine otići tri prvoplasirane selekcije sa Eurobasketa B divizije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi