Bh. juniori deklasirali Kosovo

U četvrtini finala protiv Islanda

Bh. juniori deklasirali Kosovo

H. Zilić

Košarkaška juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfalno je okončala nastup u grupnoj fazi Evropskog prvenstva B divizije.

Izabranici selektora Slobodana Kecmana ostvarili su ubjedljivu pobjedu nad Kosovom od 90:58.

Pitanje pobjednika ni u jednom trenutku se nije postavljalo.

Najefikasniji u našem nacionalnom timu bili su Zinedin Mulić sa 18 poena, Ivan Galić je ubacio 17 i Ajdin Bećirović 15, a u ekipi Kosova daleko najbolji je bio Bardh Istrefi sa 33 ubačena poena.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je ovim trijumfom osvojila prvo mjesto u grupi B s omjerom 4-1 te će u četvrtfinalu EP igrati protiv odgovarajuće selekcije Islanda. Susret je na rasporedu u petak.

Prve tri selekcije sa pomeutog Eurobasketa izborit će plasman u A diviziju naredne godine.

Nakon naših juniora na Eurobasketu A divizije gledat ćemo naše juniorke.

Ljetni ciklus omladinskih selekcija okončat će bh. kadeti i bh. kadetkinje nastupom na Eurobasketu B divizije.

Top Komentari

Pajkan
Samo tako
4 0
Gari Garinča
MA BRAVO ZMAJEVI. IDEMO DALJE U NOVE POBJEDE.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi