Čudne i nevjerovatne stvari se dešavaju na Eurobasketu: Gdje su Francuzi "hodali"?
FOTO: FIBA

Teško i za opisati

Čudne i nevjerovatne stvari se dešavaju na Eurobasketu: Gdje su Francuzi "hodali"?

H. Zilić

Košarkaši Francuske treći su polufinalisti Eurobasketa.

Francuzi su nakon produžetka eliminisali Italijane rezultatom 93:85, ali nevjerovatne stvari su se desile u toj utakmici.

Italija je pri rezultatu 75:77 imala dva slobodna bacanja da riješi meč, Fotnecchio je oba promašio, a nakon toga Huertel polaganjem donosi Francuzima produžetke.

Identična situacija se desila Trikolorima u osimini finala protiv Turske.

Turci su imali identičnih 75:77 i dva slobodna bacanja koja je Osman promašio, nakon toga Francuzi odlaze u produžetke.

Ove dvije situacije izdvojila je FIBA i nevjerovatnu kakvu su slučajnost i sreću imali Francuzi koji su dva puta bili pred eliminacijom.

Oglasi

Čudne se stvari dešavaju na Eurobasketu, tako su jedan takmičarski dan tri duela osmine finala završila identičnim rezultatom 86:94, a u četvrtom meču bilo je 88:94.

Dosta zanimljivih i čudnih situacija u Njemačkoj, po čemu će ovaj Eurobasketu ostati upamćen, ali i činjenica da dva najveća favorita za osvajanje medalje nećemo gledati u polufinalu.

Italija je eliminisala Srbiju u osmini finala, dok je Njemačka u četvrtini finala bila bolja od Grčke.

U polufinalu ćemo gledati duel Španije i Njemačke, dok Francuska čeka boljeg iz duela Slovenija Poljska.

Top Komentari

SarajFK
Italijani su svoj zadatak na ovom prvenstvu obavili, kao i Finci. I oni su moralni pobjednici turnira
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi