Crvena Zvezda slavi Nemanju Nedovića
KK Partizan

Sjajan susret

Crvena Zvezda slavi Nemanju Nedovića

E. Dindić

U okviru 12. kola Eurolige svoj prvi derbi u ovom takmičenju odigrali su Partizan i Crvena Zvezda. Na kraju Crvena Zvezda slavi veliku pobjedu rezultatom 76:73. 

Sjajan prvi period domaćih košarkaša koji nakon 10 minuta imaju prednost od 20:11. Veliki pad u igri imali su izabranici Željka Obradovića u drugom periodu, što obilato koristi Crvena Zvezda i ovu dionicu rješava u svoju korist rezultatom 29:13.

Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 40:33 u korist Crvene Zvezde.

Treći period ponovo bolja igra Partizana koji ovu dionicu dobivaju sa 19:16, te nakon 30 minuta rezultat je glasio 54:52 u korist Crvene Zvezde.

Četvrti period ponudio je pravu dramu, iako je Partizan imao vodstvo nisu se predavali izabranici Duška Ivanovića.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvo je Luca Vildoza na 1:23 sekunde do kraja susreta trojkom izjednačio rezultat na 73:73, da bi nakon serije promašaja i jednih i drugih, Nemanja Nedović  trojkom na dvije sekunde do kraja doveo Crvenu Zvezdu u vodstvo od 76:73, što će se ispostaviti i konačan rezultat ovog susreta.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Nemanja Nedović sa 20 poena, dok je Luca Vildoza dodao 14. Bolji od ostalih u redovima Partizana bili su Kevin Punter sa 15 i Yam Madar sa 14 postignutih poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi