U Beogradu se sprema haos: Partizan ne da karte Delijama, Zvezda poručila da rival odgovara 'za sve'

Euroligaški derbi u četvrtak

U Beogradu se sprema haos: Partizan ne da karte Delijama, Zvezda poručila da rival odgovara 'za sve'

S. Mlaćo
Mnogo bure već pred euroligaški derbi košarkaša Partizana i Crvene Zvezde.

Često su susreti ova dva ljuta rivala bili prekidani zbog incidenata, a gotovo svaki put donesu neželjene scene i vatrenu atmosferu.

Iz KK Partizan su odlučili da zabrane navijačima Crvene Zvezde dolazak na meč, ali jasno je da će oni učiniti sve da se 'dokopaju' ulaznica i budu podrška svog timu.

Zatim će se pokušati organizovati, a sve oči će biti uprte u policiju koju čega mnogo posla.

Iz KK Crvena Zvezda već sada navode da je KK Partizan odgovoran za sve što se desi u četvrtak u Areni.

“KK Crvena zvezda mts pred ovaj meč 12.kola Evrolige izražava nadu da će organizator (KK Partizan NIS) obezbijediti sve uslove da bude odigrana utakmica koja će proteći u sportskom ambijentu!

Oglasi

Ovom prilikom obavještavamo javnost da je organizator jedini koji je odgovoran za sva dešavanja u “Štark Areni” u četvrtak uveče!

Kao gostujući klub, dužni smo da iznesemo isključivo činjenice:

– KK Crvena zvezda nije imao bilo kakvu komunikaciju sa organizatorom utakmice o prisustvu navijača Crvene zvezde u Štark Areni;

– Po zakonu o bezbednosti i kao zaključak zajedničkog sastanka bezbednosti na kome su u utorak prisustvovali predstavnici oba kluba, ali i sve nadležne službe zadužene za bezbjednost, za organizaciju utakmice isključivo je odgovoran domaćin;

– KK Crvena zvezda mts nije dobio nikakav kontigent karata za dalju distribuciju svojim navijačima, niti je imao bilo kakav kontakt koji je uobičajen kao formalna ili neformalna komunikacija evroligaških klubova u tim slučajevima;

Oglasi

– Sve odluke o puštanju karata u slobodnu prodaju, pa kasnije povlačenje te odluke, doneo je isključivo i samostalno KK Partizan (o čemu svedoči i javni istup predsednika KK Partizan u medijima 28.11.2022. godine koji je u potpunoj suprotnosti sa odlukom koja je kasnije doneta 05.12.2022.godine);

– KK Crvena zvezda mts nema nikakvu informaciju o eventualnom organizovanju naših navijača i njihovom prisustvu ovoj utakmici. Zato sve „informacije“ koje se pojavljuju u javnosti tim povodom smatramo tendencioznim, kako bi se potpuno nepotrebno podigla tenzija pred ovu utakmicu 12.kola Evrolige;“, stoji između ostalog u saopštenju.

Navijači Zvezde, popularne Delije, najavljuju da jedva čekaju meč i da će sve učiniti da bodre svoj tim na licu mjesta.

Dodaju da derbi nije derbi bez navijača i da pozivaju navijače Partizana da pomognu u tome da dobiju ulaznice, a da će oni isto učiniti kada budu domaćini.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi