Niko sebe nije uništio kao što je to večeras uradila Crvena zvezda
FOTO: Twitter/Alba Berlin

Niko sebe nije uništio kao što je to večeras uradila Crvena zvezda

H. Zilić

Košarkaši Crvene zvezde napravili su večeras ogroman korak nazad u borbi za plasman u play-off Eurolige, a možda su i zakopali svoje šanse za iskorak u najjačem klupskom takmičenju na Starom konitnentu.

Crvena zvezda je u 23. kolu u gostima u Berlinu poražena od fenjeraša Albe rezultatom 89:80.

Početak utakmice je donio izjednačenu košarku, igralo se koš za koš, a Alba je prvi period dobila sa 18:16.

U drugoj četvrtini kao da je Crvena zvezda nestala sa terena. Domaćini su igrali sjajno, gosti bili neprepoznatljivi i na odmor između poluvremena tim iz Berlina je odnio 15 poena razlike (51:36).

I u trećoj dionici bolja igra Albe koja je u jednom momentu otišla i na 22 poena razlike, a u posljendju četvrtinu su ušli sa 18 poena razlike (72:54).

Crvena zvezda se pokušala nekako vratiti u meč u posljednjoj četvrtini, spustili su zaostatak i na -5, ali nisu imali snage i koncetracije za preokret. Na kraju trijumf Albe sa pomenutih 89:90.

Oglasi

Težak udarac za beogradski tim koji je sada na omjeru 9-14 i ako Partizan ili Baskonia dobiju svoj meč u 23. kolu, Crvena zvezda će kasniti tri pobjede za desetom poizicijom koja posljednja vodi u doigravanje, 11 kola prije kraja regularnog dijela Eurolige.

Možemo reći da je beogradski tim večeras sam sebe upucao, jer se utakmica protiv fenjeraša jednostavno morala dobiti. Alba je ovom pobjedom došla do tek pete pobjede u tekućoj sezoni Eurolige i za kratko su fenjer prepustili ekipi Asvela.

U redovima Crvene zvezde efikasan je bio Matheus sa 20 poena, Giedraitis je dodao 15 poena i pet skokova.

Kod Albe izdvojio se Thomas sa 19 poena i pet skokova, Procida je ubacio 17 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 23. kolo:

Alba Berlin - Crvena zvezda 89:80 (18:16, 33:20, 21:18, 17:26)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi