Srbin dotukao Crvenu zvezdu u ludoj utakmici u Beogradu!
Foto: Arhiva - EPA

Euroliga

Srbin dotukao Crvenu zvezdu u ludoj utakmici u Beogradu!

Eldar Ganibegović

Sjajan meč gledali smo večeras između Crvene zvezde i Baskonije u 22. kolu Eurolige. Konačan rezultat glasio je 90:91. 

Crvena zvezda otvara trojkom meč. Baskonia je stigla do vodstva 5:8, ali tada kreće dobra serija Zvezde i nakon prve dionice bilo je 30:20.

Druga dionica donijela je održavanje vodstva Beograđana. Uspijevala je Baskonia prići na -4, ali na odmor se odlazi pri rezultatu 52:43.

Nakon pauze pad u igri Zvezde. Mnogo bolje u drugo poluvrijeme ulaze gosti i uspjeli su da preokrenu rezultat na 62:69 pred posljednju četvrtinu.

Išla je Baskonia do +12 u jednom momentu (65:77), a onda je Zvezda dodala gas. Stigla je na -1 (83:84), ali nije uspjela da preokrene.

Odlijepila s Baskonia opet na 88:83, Matheus vraća na jedan razlike, nekoliko sekundi do kraja gosti pogađaju jedno slobodno bacanje i uzimaju ofanzivni skok nakon toga. 

Oglasi

Nakon toga na liniju slobodnih bacanja dolazi Vanja Marinković i pogađa oba puta. Ubacila je Zvezda trojku nakon toga, ali uzalud. 

Apsolutno prvo ime susreta bio je Howard. Briljirao je u dresu gostiju i ubacio 32 poena uz dvije asistencije.

Kod Baskonije ga je pratio srbijasnki košarkaš Marinković. Ubacio je 18 poena, uz četiri skoka i također dvije asistencije.

Kod Crvene zvezde najbolji je bio Brazilac Matheus. Ubacio je 23 poena, pet puta je asistirao, te dodao tri skoka.

Crvena zvezda će tako ostati na 13. mjestu s omjerom 10-12, dok je Baskonija s omjerom 12-10 skočila na sedmo mjesto, barem dok se ne odigraju i ostale utakmice.

Naredne sedmice u 23. kolu Zvezda će u goste kod Albe Berlin, dok će Baskonia na svom terenu ugostiti Valenciju.

Svakako treba pohvaliti i navijače Crvene zvezde za sjajnu koreografiju koju su pripremili u Kombank areni.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 22. kolo:

Crvena zvezda - Baskonia 90:91

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi