Beograd na nogama zbog "srpskog načina", zbunjeni su i Evropljani! Dešava se neočekivano!

Riječi koji su izazvali dosta polemika

Beograd na nogama zbog "srpskog načina", zbunjeni su i Evropljani! Dešava se neočekivano!

Admin Čaušević

Malo je potrebno da se zapali vatra između navijača Partizana i Crvene zvezde pošto rivalstvo dva najveća srpska kluba prelazi granice sportskog. Međutim, nakon posljednjih dešavanja desio se potpuno neočekivani scenariju.

Zahvaljujući kapacitetu Beogradske Arene od oko 20.000 sjedećih mjesta KK Partizan I KK Crvena zvezda imaju najbolju posjetu u Euroligi, dok je atmosfera na mečevima zaista fenomenalna.

Ukoliko negdje treba pogledati košarkaški meč u Evropi i osjetiti unikatnu atmosferu onda je to definitivno prijestolnica Srbije, bilo da igra Parni valjak ili Crveno-beli.

Međutim, to ne bi bilo to da se ne pojavi neko ko će sve pokvariti. Posljednji koji je to uradio je predsjednik Zvezde, Nebojša Čović, gostujući u jednoj emisiji.

Čović je prilikom govora o atmosferi kada igra Crvena zvezda upotrijebio termin "srpski način", dok je pokušao da omalovaži ono što radi Partizan proteklih godina.

Oglasi

"Mi kad napravimo atmosferu u Euroligi, To nema konkurenciju. Cijeli svijet priča o Zvezdi jer mi to radimo od srca", kazao je Čović te nastavio:

"Mi to radimo na srpski način, mi ne pravimo kao šou, to nije Beer fest ili festivali u Vrnjačkoj Banji", završio je prvi čovjek Crveno-belih.

Ipak, ove riječi nisu naišle na odobravanje velikog broja navijača Zvezde jer ih je dosta koji smatraju da je atmosfera ista na mečevima kada igraju oba beogradska kluba.

Čović je kritikovan na društvenim mrežama zbog njegovog stava, a navijači Zvezde i Partizana su se ujedinili u jednom drugom problemu koji prijeti ovim klubovima.

Naime, vrlo je izvjesno ulazak Dubaija u Euroligu što će značiti da Partizan ili Crvena zvezda od naredne sezone neće igrati najjače košarkaško takmičenje na Starom kontinentu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Već ranije je nagoviješteno da beogradski rivali sigurno neće dobiti A licencu za učešće u takmičenju pa će se vrlo lako desiti da ovise o pozivnici te su se pomalo neočkivano pristalice oba kluba na neki način ujedinila u stavu da je igranje u Euroligi veći prioritet od samog rivalstva.

Neigranje u Euroligi za bilo koji od srpskih klubova bi bio ne samo veliki udarac za njih već za cijeli sport u Srbiji.

Top Komentari

K79
pa upravu je ovaj njihovo navijanje se svodi 80 posto psovanje a oni 20 posto skandiranje Kosovo srbija znači pravi srpski način plus napune dvoranu samo kad je derbi tako da oni sigurno lete napolje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi