Četvrtina za pamćenje lansirala Olympiacos u finale Eurolige
FOTO: EPA

Monaco "nestao" u drugom poluvremenu

Četvrtina za pamćenje lansirala Olympiacos u finale Eurolige

H. Zilić

Dobili smo prvog finalistu ovosezonske Eurolige, a to je grčki Olympiacos koji je u polufinalu Final Foura koji se igra u litvanskom Kaunasu savladao Monaco rezultatom 76:62  i to zahvaljujući najviše trećoj četvrtini koja će se dugo prepričavati u košarkaškim okvirima.

Krenimo redom. Početak meča je bio u egalu, a u finišu prve četvrtine Monaco se raspucao na krilima Jamesa koji pogađa dvije vezane trojke i prvi period je francuski tim dobio rezultatom 20:14.

Olympiacos kao da je spavao na startu utakmice, a Monaco je bio sve razigraniji, James je imao svoju rolu i u drugoj četvrtini, pridružio mu se i Okobo, pa je tim iz Kneževine na poluvremenu imao prednost 41:29.

To je bilo već ozbiljnih +12 za Monaco i Olympaicos se morao potpuno oporaviti u svlačionici, a onda u drugom poluvremenu na teren kao da je izašla neka druga ekipa.

Grčki tim je treću četvrtinu odigrao u nestvarnom stilu, a Monaco je ispisao negativne stranice Eurolige i evropske košarke. Četvrtina koja će se dugo, dugo pepričavati u košarkaškim krugovima.

Vjerovali ili ne, Olympiacos je treću četvrtinu dobio rezultatom 27:2 i potpuno uništio Monaco, preokrenuo utakmicu u svoju korist i u tim momentima več je bilo jasno da tim iz Pireja može lagano gledati prema finalu Eurolige.

Oglasi

U trećoj četvrtini igrači Monaca su jednostavno bili pogubljeni na terenu. U napadu nisu imali nikakve ideje, odbrana Olympiacosa je bila vrhunska, a sa druge strane u napadima je skoro sve ulazilo Grcima.

U posljednjem periodu Olympiacos je znalački čuvao prednost, Monaco se na momente trzao, pokušavao vratiti, ali na kraju je Olympiacos slavio rezultatom 76:62.

Tim iz Pireja do trijumfa je predvodio najkorisniji košarkaš ovogodišnje Eurolige Bugarin Sasha Vezenkov sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije. Odličnu rolu je imao i Papanikolau sa 15 poena i osam skokova, psotigao je nekoliko fenomenalnih koševa, pogotovo u trećoj četvrtini gdje je košarkašima grčkog tima polazilo sve za rukom.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Monaca prve violine su ponovo bili dvojac Okobo-James. Okobo je susret završio sa 17 , a James također sa 17 ubačenih poena, od čega je James čak 13 ubacio u prvom poluvremenu.

Olympiacos će u nedjeljnom finalu igrati sa boljim iz drugog polufinala u kojem se večeras od 20 sati sastaju Barcelona i Real Madrid, dok Monaco očekuje utakmica za treće mjesto sa poraženim iz El Clasica.

Top Komentari

Bajernovac
Kosarka za ***** 2 kosa za 10 minuta to se ne desi ni kod nas u kupus ligi
1 0
user1596891057
Sramotno za jednu četvrtinu tj. 10 minuta ubaciti 2 poena,ne znam ko da im je neko sihire bacio,definitivno sramota
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi