Lažno se predstavljao kao popularni košarkaš i opljačkao 18 žena
Foto: EPA

Nevjerovatna priča dolazi iz Litve

Lažno se predstavljao kao popularni košarkaš i opljačkao 18 žena

Policija u Litvi privela je 23-godišnjeg mladića koji se lažno predstavljao kao poznati košarkaš Žalgirisa Rokas Jokubaitis i koji je na takav način izvlačio novac od čak 18 ženskih osoba.

Spomenuti 23-godišnjak koji se trenutno nalazi u pritvoru odlučio je iskoristiti popularnost Jokubaitisa u Litvi pa je tako na Tinderu stupio u kontakt s jednom djevojkom gdje se predstavio kao igrač Žalgirisa. Priča seže toliko daleko da je mladić na prvi spoj došao u klupskoj odori i automobilom s oznakama kluba. Djevojka je naravno proguglala svog novog dečka, ali nije posumnjala na prijevaru jer je mladić dosta fizički sličan poznatom igraču.

Uskoro su nastavili svoju vezu jer joj se mladić svidio. A prevarant je išao toliko daleko da je svakodnevno putovao na relaciji Vilnius-Kaunas te je svojoj novoj djevojci redovno slao slike iz Žalgirio arene, kao i snimke iz svlačionice. Međutim, nakon par mjeseci je mladić od djevojke zatražio da mu pomogne financijski jer je njegova kartica navodno bila blokirana uz obećanje kako će joj vratiti novac, jer ipak je on poznati sportaš.

Uskoro je djevojka posumnjala pa mu je pronašla osobnu iskaznicu s pravim imenom i prezimenom pa je uskoro prijavljen policiji. No, tu priči nije bio kraj jer kada je slučaj izišao u javnost policiji se još javilo čak 17 ženskih osoba kojima je poznat po tome što im je pokušao izvući novce.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi