Euroliga potvrdila: Bilo je faula na De Colou

Pobjeda Panathinaikosa s mrljom u posljednjim sekundama

Euroliga potvrdila: Bilo je faula na De Colou

Sinoćnju euroligašku utakmicu između Panathinaikosa i Fenerbahcea koju je grčki tim dobio nakon neizvjesne završnice 81:78 obilježila je sporna situacija u posljednjim sekundama meča.

Ovaj kvalitetan meč na kraju je ušao u dramatičnu završnicu a kulminacija je došla na oko 3 sekunde prije kraja meča kada je pri rezultatu kojim je utakmica i završila francuski košarkaš Nando De Colo šutirao trojku koja bi utakmicu odvela u produžetak.

Bek Panathinaikosa Tyrese Rice pokušao je blokirati De Coloa ali je pri tome evidentno zahvatio i šutersku ruku košarkaša Fenera što suci Garcia, Rocha i Hordov na kraju nisu sankcionirali faulom i s tri slobodna bacanja kojima bi Fener bio u prilici ovaj meč odvesti u dodatnih 5 minuta.

Nakon bure protesta iz tabora turskog tima, na kraju se oglasilo i čelništvo Eurolige koje je priznalo da je kontakt postojao i da su suci pogriješili, ali će na kraju od svega Fenerbahce imati slabu korist od ovog priznanja jer od ponavljanja utakmice na kraju neće biti ništa, no znakovito je da je kako i na euroligaškim tako i NBA parketima u posljednje vrijeme sve više situacija čiji su glavni akteri upravo oni koji to ne bi trebali biti - suci.  

Top Komentari

kiklop
Samo zato jer Fener dolazi iz vecinski muslimanske drzave, ovo se jednostavno nikad ne moze desiti obrnuto, neka prica sta god ko zeli, ovo nije samo sport, faul se vidi iz aviona a gospoda od sudija ne vidi, tj ne zeli da vidi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi