Lagana utakmica za Musu i Real, aktuelni prvak Evrope ostao bez play-offa!
FOTO: EPA

Luda sezona u Euroligi

Lagana utakmica za Musu i Real, aktuelni prvak Evrope ostao bez play-offa!

Haris Zilić

Odigrana su još dva duela 33. kola Eurolige nakon kojih smo dobili još odgovora, a jedan je mnoge iznenadio, no krenimo redom.

Real Madrid je odigrao laganu utakmicu i bez većih problema savladao Bayern rezultatom 79:65.

Kraljevi su igrali iz minute u minut laganim tempom, povećavali prednost, bilo je dosta rotacija u ekipi i na kraju zaslužena i očekivana pobjeda, tako da će se u zadnjem kolu boriti za prvo mjesto u regularnom dijelu sezone.

Real je sada na omjeru 23-10 kao i Olympiacos, može im se sutra pridružiti i Barcelona.

U večerašnjoj utakmici solidna minutaža i rutinska partija za našeg Džanana Musu. Bh. reprezentativac je u dresu Reala na terenu proveo 20 minuta i meč završio sa 11 poena, pet skokova i jednom asistencijom.

Kod domaćina izdvojio se i Mario Hezonja sa 20 poena, Yabusele je imao deset poena, četiri skoka i tri asistencije.

Oglasi

U timu Bayerna prvo ime bio je Obst sa 21 ubačenim poenom, Chaetham je imao učinak od 18 poena i osam skokova.

Aktuelni prvaci Evrope ekipa Anadolu Efesa ostala je bez plasmana u play-off, to je matematički jasno kolo prije kraja.

U turskom derbiju Efes je trebao trijumf protiv Fenerbahcea da ostane u utrci za TOP 8, ali veliki rivali su im ugasili i posljednju nadu.

Fener je slavio sa ubljedljivih 103:86.

Fenerhabce je do trijumfa predvodio Hayes sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije, pomagao mu je Pierre sa 17 poena i osam skokova. Kod Efeas prvo ime bio je Clyburn sa 21 poenom i šest skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Efes je sada na omjeru 16-17 kao i Crvena zvezda i matematika više ne radi za njih jer su Žalgiris i Partizan na 18 pobjeda kolo prije kraja i nedostižni su u borbi za sedmo ili osmo mjesto.

Veliki udarac za Efes i još jedan dokaz da ove sezone gledamo nevjerovatne stvari u Euroligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti