Euroliga u potpunosti zabranila nastupe ruskim timovima

Nove sankcije ruskom sportu

Euroliga u potpunosti zabranila nastupe ruskim timovima

Edmir Škorić

Otkazane su sve utakmice ruskih timova u Euroligi.

Euroliga je izdala zvanično saopštenje u kojem je navela da timovi iz Rusije neće igrati svoje utakmice najvjerovatnije do kraja sezone, a razlozi su valjda svima poznati.

Dok traje ruska invazija na Ukrajinu, ruski sportisti i tamošnji sportski kolektivi bivaju sankcionisani, pa je i košarkaška Euroliga odlučila da zabrani nastupe ruskim timovima.

Neće biti neutralnog terena za domaćinstvo, niti barem utakmica u gostima. Jednostavno, svi timovi iz Rusije ne mogu da igraju u Euroligi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Euroliga kontinuirano prati razvoj situacije. Ukoliko se situacija ne razvije na povoljan način, sve utakmice regularne sezone protiv ruskih timova će biti poništene kako bi se konfigurisala konačna tabela i pozicije u Euroligi navodi se u saopštenju.

Lokomotiv Kuban neće imati pravo nastupa u Eurokupu, dok u Euroligi CSKA, UNICS Kazan i Zenit gube pravo nastupanja na mečevima u najjačem košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu.

Top Komentari

user1646132339
..
0 0
user1646132339
P
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi