Reprezentativac Srbije pojačao Valenciju
FOTO: EPA

Stefan Jović ponovo u Euroligi

Reprezentativac Srbije pojačao Valenciju

A. Beganović

Srbijanski playmaker Stefan Jović ponovo će igrati Euroligu s obzirom da je potpisao dvogodišnji ugovor sa Valencijom.

Košarkaški reprezentativac Srbije, Stefan Jović, pojačao je redove Valencije s kojom će igrati u Euroligi.

Jović je u Valenciju stigao iz Zaragoze, a potpisao je dvogodišnji ugovor. Finansijski detalji nisu poznati.

U Valenciji su uvjereni da su potpisom Jovića napravili sjajan posao te da će ovaj košarkaš biti veliko pojačanje u borbi za što bolje plasmane.

Jović je bio član reprezentacije Srbije koja je na Svjetskom prvenstvu osvojila srebrenu medalju.

Osam susreta na Mundobasketu je počeo kao starter, a sa učinkom od 5.9 poena, 5.6 asistencija i 2 skoka po meču, bio je jedan od istaknutijih pojedinaca u srbijanskom timu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dodajmo i da je sa ukupno 103 asistencije Jović četvrti najbolji asistent u historiji svjetskih prvenstava, a sa reprezentacijom Srbije je osvojio još tri srebrene medalje i to na Svjetskom prvenstvu 2014. u Španiji, Evropskom prvenstvu 2017. u Turskoj, te na Olimpijskim igrama 2016. u Brazilu.

Seniorsku karijeru je počeo u Slogi iz Kraljeva, a osim za Zaragozu nastupao je još za Crvenu zvezdu, Radnički Kragujevac, Bayern, Khimki i Panathinaikos.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi